Value Proposition Canvas Plus

CENAFreeDOWNLOAD

Value Proposition Canvas Plus, izboljšano orodje za oblikovanje inovativnih vrednostnih ponudb. Je nadgradnja priljubljenega modela, ki vam omogoča, da razvijete jasno in privlačno vrednostno ponudbo za svoje stranke. S tem orodjem boste pridobili vpogled v potrebe in želje vaših strank ter oblikovali konkurenčne prednosti, ki vam bodo omogočile uspeh na trgu.

Value Proposition Canvas (VPC) je še en “canvas” oz. orodje, ki ga je ustvaril Alex Osterwalder , izumitelj business model Canvas-a in soavtor Business Model Generation z Yvesom Pigneurjem. Tako kot Business model canvas tudi VPC razčleni problem prepoznavanja ponudbene vrednosti na ločene dele. To omogoča osebi ali ekipi, da obravnava vsak del posebej.

Na desni strani VPC profilira stranko z vprašanjem: 

 • katera dela poskušajo opraviti, (jobs to be done) 
 • kaj je težko ali neprijetno (bolečine/pains) pri njihovem trenutnem načinu opravljanja in 
 • kaj je zaželeno ali prijetno (pridobi/gain) v idealni rešitvi?

Na levi strani začrtamo ponudbeno vrednost z vprašanjem:

 • kaj je izdelek ali storitev in kako ustvarja vrednost, ki jo stranka želi, in blaži “bolečine”, ki jih ne želi?

V podjetju Corpohub smo nadgradili Value Proposition Canvas in elemente umestili v Business model canvas. 

Kako vam lahko pomaga?

Nekaterim organizacijam preprosto načrtovanje ponudbene vrednosti poslovnega modela, kot je ta, pomaga videti nove priložnosti ali načine za optimizacijo svojih ponudb.

Enostavno prilagodite pozicioniranje svoje ponudbe, da bo bodočim strankam olajšala “bolečine” in ustvarila vrednost. Včasih vaš izdelek ali storitev to že ima, vendar to (ponudbena vrednosti) ni očitna iz vašega tržnega položaja in komunikacije s strankami.

Zelo enostavno lahko ugotovite katere težave ali želje/potrebe ima stranka, ki jih ne naslavljate, a bi jih lahko, če bi le lahko naredili nekaj prilagoditev izdelka ali storitve.

PRENOS

»Preprost način za razumevanje potreb vaših strank ter oblikovanja izdelkov in storitev, ki jih želijo. Deluje v povezavi z “Business model canvas” in drugimi orodji in procesi za strateško in vitko inoviranje.« – Alexander Osterwalder

PRENOS

Kontaktirajte nas

  Ostanite na tekočem

  Dvakrat na mesec prejmite sveže pripravljene agilne trende, nasvete in trike za izboljšanje ekip in ostanite na tekočem z našimi odprtimi dogodki.

   NAROČITE SE