Scrum Master & Scrum Product Owner

Če postanete Scrum Master ali Scrum Product Owner, boste popolnoma razumeli Scrum proces in bili pripravljeni uporabiti Scrum in Agile načela.

Scrum je najbolj priljubljeno ogrodje za izvajanje agilnega načina dela. Kot je opredeljeno v uradnem Scrum vodiču, je to okvir za razvoj, dostavo in vzdrževanje kompleksnih izdelkov, ki ekipam omogočajo, da ugotovijo kaj deluje za njih. S svojimi tremi stebri, transparentnostjo, preglednostjo in prilagajanjem, daje velik poudarek na spremembo miselnosti za doseganje poslovne in organizacijske agilnosti.

Scrum izboljšuje medsebojno sodelovanje in komunikacijo znotraj ekipe z vsemi vpletenimi deležniki. Scrum ekipe so uspešnejše pri izpolnjevanju potreb kupca s hitrejšim kreiranjem vrednosti, najpogosteje z uporabo iterativnega in postopnega pristopa razvoja produkta.

Razumevanje Scruma in ponotranjenje Scrum vrednot povečujeta sodelovanje v ekipi, samoorganizacijo in skupno lastništvo (shared ownership) ter vodita k srečnejši/boljši in produktivnejši ekipi.

scrum backlog
scrum backlog

Ciljna skupina

Vsi, ki trenutno delate, sodelujete s Scrum ekipami ali načrtujete implementacijo Scruma v svojo organizacijo. Še posebej:

  • Vodje ekip/vodje – če želite začeti z agilnim razvojem izdelkov ali ga popeljati na višjo raven.
  • Člani ekipe – če želite razumeti agilnost in Scrum

 

Vrste delavnic

#1 Scrum Master delavnica – Praktična delavnica za popolno razumevanje Scruma in odgovornosti (vloge) Scrum Master-ja (do 15 udeležencev, 2 dni)

#2 Scrum Product Owner delavnica – Praktična delavnica za popolno razumevanje vloge Scruma in Product Owner-ja (do 15 udeležencev, 2 dni)

#3 Scrum delavnica – Uvod v agilnost in Scrum okvir (do 15 udeležencev, 4 – 8 ur)

Izvedba poteka na delavniški/izkustven način s poudarkom na individualnem in timskem delu z izmenjavo mnenj in izkušenj, z usmerjenimi diskusijami in refleksijami. Delavnice so strokovno vodene, interaktivne, intenzivne in praktične.

Delavnice so podprte z orodji in primeri iz prakse, priporočeno literaturo in vsebinami za poglobljeno raziskovanje, ki jih udeleženci dobijo ob zaključku. Udeleženci s prezentacijo prejmejo tudi izvod gradiva, ki nastane na delavnici.

Delavnice (kot vse druge) izvajamo v obeh formatih – v živo ali preko spleta. 

Reference

Agitavit, Safesize, Oryx Gaming, Abanka, Iskratel,…

“Scrum smo začeli uporabljati pred več kot enim letom. Vse je bilo neurejeno, nesistematično in vloge sploh niso bile jasne. Zaradi Scrum delavnice smo zelo jasno določili vlogo product ownerja, scrum mastra in razvojne ekipe. Našli smo tudi pomen v Scrum dogodkih. Voranc je z umirjenim pristopom in praktičnimi izkušnjami svoje znanje uspešno prenesel na ekipo in pomagal skrajšati razdaljo med dislocirano razvojno ekipo in product ownerjem.” – Damir Omrčen, Safesize

“Udeležba na tečaju CSM je bila zame odličen način, da sem spoznal primere uporabe in prednosti, ki jih lahko Scrum prinese ekipi ali organizaciji. Voranc je odličen in predan predavatelj, ki je v svoje usposabljanje vključil udeležence in spodbujal veliko komunikacije. Zuzi je izkušena strokovnjakinja za Scrum z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami na področju izvajanja Scruma v velikih organizacijah na mednarodni ravni. Posledično je odgovorila na vsa vprašanja in delila praktične izkušenje s terena.” – Mitja Resman, Lit-Tranzit

Kontaktirajte nas

    Ostanite na tekočem

    Dvakrat na mesec prejmite sveže pripravljene agilne trende, nasvete in trike za izboljšanje ekip in ostanite na tekočem z našimi odprtimi dogodki.

      NAROČITE SE