Mojstrstvo poslovnega inoviranja, MBI in E.MBI

Mnoge organizacije že preoblikujete svoje procese, da bi postali bolj inovativni, bolj vitki in agilni.

Mojstrstvo poslovnega inoviranja (Mastery of Business Innovation – MBI) podaja miselnost, koncepte in prakse, ki spodbujajo sistematičnost vitkega in agilnega inoviranja vseh velikosti, v celotni organizaciji/ekosistemu, tudi onkraj tradicionalnih meja.

Negotovost se povečuje, zato organizacije spreminjajo svoje procese, da postanejo bolj inovativne, vitke, agilne in trdožive. Inoviranje postaja ena glavnih prioritet podjetij, ki želijo preprečiti upad povpraševanja po svojih izdelkih in storitvah ali povečati prihodke na obstoječih in novih trgih. Obstaja veliko izzivov, med njimi tudi strateško usmerjanje inoviranja, pridobivanje, vodenje in motiviranje deležnikov, ter organiziranje odkrivanja, inkubiranja in rasti novih poslovnih priložnosti.

Obstaja več praktičnih rešitev, ki pomagajo pri povečanju zmogljivosti sistematičnega inoviranja. V CorpoHub-u od leta 2017 izvajamo program Mojstrstva poslovnega inoviranja, ki ga sproti dopolnjujemo. Program se izvaja v živo, fizično in/ali na spletu. Poteka v razpisanih terminih (udeleženci iz različnih družb) ali kot interni program v podjetjih (radna ali krajša “executive” izvedba). Alternativno ime programa je Chief Innovation Officer (CINO).

10+ modulov temeljnega certifikacijskega programa Mojstrstva poslovnega inoviranja zagotavlja potrebne spretnosti in orodja za izvajanje različnih inovacijskih dejavnosti s potrebno mero osebne samozavesti in učinkovitosti:

 • Kje začeti? Strategija inovacij + kultura.
 • Kaj so temelji uspešnega inoviranja? Vodenje + inovativnost.
 • Kaj so vaše možnosti? 10x inovativnost.
 • Kako priti do obetavnih idej? Ideje + koncepti.
 • Kako preizkusiti ideje? Design Thinking + Sprint.
 • Kaj vse gre lahko narobe? Poslovna simulacija Playing Lean.
 • Kako zgraditi dober posel? Lean Startup + Scaleup.
 • Kako obvladati na desetine priložnosti hkrati? Upravljanje portfelja inovacij.
 • Kako povečati učinkovitost dela? Agilno delo + orodja.
 • Kakšen bo vaš inovacijski motor? (projektna naloga)
 • Kje in kako pridobiti sredstva? Predstavljanje idej in pridobivanje podpore.

Vrste programov in delavnic:

#1 (Keynote) Danes za jutri – priporočila primeri iz domače in tuje prakse procesov inoviranja? – Kratek motivacijski nagovor (interni in javni dogodki)

#2 (Certifikacijski program) Mojstrstvo poslovnega inoviranja – MBI – 24 urni program – razpisni termini ali interna izvedba

#2 (E.MBI – Executive MBI) Mojstrstvo poslovnega inoviranja – 1,5-dnevna individualna delavnica

Večinski del programa in delavnic je individualno in timsko delo z izmenjavo mnenj in izkušenj, z usmerjenimi diskusijami in refleksijami. Usposabljanja so praktična, interaktivna in precej intenzivna. Podprta so s posebnimi orodji in pripomočki, prezentacijami pristopov/prometrov ter spiski priporočene literature in video vsebin za poglobljeno raziskovanje.

Programe in delavnice izvajamo tudi na daljavo.

Tipični udeleženci mojstrskih programov: 

 • podjetniki in inovatorji, vodje procesov inoviranja, CINO-ti
 • vodje in strokovnjaki za raziskave in razvoj izdelkov,
 • vodje poslovnega razvoja in strategij, digitalizacije,
 • vodje razvoja kadrov in organizacijskih sprememb,
 • predstavniki korporativnega investiranja,
 • predstavniki različnih inovacijskih ekosistemov.

Reference: 

Dosedanji udeleženci tovrstnega programa so iz družb: A1, Adria Mobil, Adria Dom, Akrapovič, AMZS, Bankart, BTC, Domel, Endava (prej Comtrade CDS), ebm-papst Slovenija, Eurel, Gen-I, Generali zavarovalnica, Hidria, Iskra, Iskratel, Jata Emona, Knauf Insulation, Kolektor, Kolektor Orodjarna, Lek/Novartis, Merkur Trgovina, Mladinska knjiga Založba, M Sora, Muflon, NKBM, NLB, Petrol, Pošta Slovenije, Radeče papir nova, SRC, Steklarna Hrastnik, T-2, Telekom Slovenije, TPV Automotive, Zavarovalnica Sava, Zavarovalnica Triglav.

“Posebej všeč mi je bilo sproščeno vzdušje in neposredna komunikacija  skupine s predavatelji, ki so nam bili vedno na voljo. Zares so ekipa, ki z zgledom izkazuje pripadnost svojemu poslanstvu, ki je tudi naše, to je biti čim boljši Chief Innovation Officer – CINO.”Darja Ferčej Temeljotov, Lek

“Celoten program je bil zame izjemna izkušnja, zelo privlačna in pronicljiva. Takoj sem lahko začela dodajati vrednost svojemu vsakodnevnemu delu, kot je izvajanje oblikovalskega razmišljanja, kako spodbuditi kreativnost in ustvarjalno miselnost, kako zbirati in izvajati inovacije itd.” – Polona Novak Maljkovic, SAS

“Certifikacijski program mi je dal predvsem nov miselni okvir in s tem pa tudi nova orodja, metode ter načine razvojnega dela, ki bodo pospešila naša razvojna prizadevanja in nam zagotovila svetlo prihodnost. Pot v novo prihodnost se prične z novimi koncepti razmišljanja.” – Boštjan Veber, Akrapovič

“V sklopu tega usposabljanja sem spoznala kopico novih orodij, ki mi pomagajo pri dnevnem reševanju situacij, ki nastajajo v vseh fazah timskega dela od viharjenja idej, do končne izvedbe pravih inovacij.” – Mojca Brecelj, Generali zavarovanje

 

Podporni/dopolnilni programi k Mojstrstvu vitkega in agilnega poslovnega inoviranja:

Inoviranje v praksi – izkustvena usposabljanja >>

Spreminjanje inovacijske kulture >>

Skupnost InnoLumni – izmenjava izkušenj >>

Kontaktirajte nas

  Ostanite na tekočem

  Dvakrat na mesec prejmite sveže pripravljene agilne trende, nasvete in trike za izboljšanje ekip in ostanite na tekočem z našimi odprtimi dogodki.

   NAROČITE SE