Inoviranje v praksi

Današnji vse bolj negotovi časi nas silijo v renesanso podjetništva in sistematično pridobivanje kompetenc inoviranja.

Vsaka organizacija je bila na začetku majhna in zelo podjetniška. Z uveljavljanjem na trgu je sčasoma postajala vse večja in večja in v večini primerov izgubila večji del svojega prvinskega podjetniškega duha. Današnji vse bolj negotovi časi nas silijo v renesanso podjetnosti. Kompetence izvajanja (operation) potrebujemo dopolniti s kompetencami inoviranja (eksploration).

Na spletu in v knjigah nam je na voljo veliko znanja. Tudi vožnje avtomobila bi se lahko teoretično naučili iz navodil za vožnjo avta ter cestno-prometnih predpisov. Iz prakse vemo, da potrebujemo določen obseg voženj z inštruktorji in da se pravo učenje začne, ko gremo sami na cesto.

Pregled tipičnih delavnic za javne in interne izvedbe:

#1 Ideje – kreativnost je nova produktivnostEksperta izkustvena delavnica, kjer so na enem mestu prikazane glavne tehnike ideacij na treh nivojih: strateškem, operativnem in kreativnem (1-dnevna delavnica).

#2 Kreiranje učinkovitih poslovnih modelovDo dobrih poslovnih rešitev lahko pridemo izkustveno in intuitivno, lahko pa jih s pomočjo dobro preverjenih “receptov” zgradimo zelo načrtno, premišljeno in hitro (1-dnevna delavnica ali praktični izvedbeni projekti).

#2 Praktikum vitkih praks – Tri konkretne in zelo poučne simulacije na področju vitkih pristopov, s katerimi udeleženci spremenite poglede na podjetnost, inovativnost in timske pristope.

Delavnice so kombinacija predavanj, oredotočenih razprav, primerov iz prakse ter konkretnega dela z izmenjavo mnenj in izkušenj.

Delavnice z izjemo Praktikuma izvajamo tudi na daljavo.

Na praktične delavnice ste posebej vabljeni:

 • člani ekip ter vodje razvoja ali prenove izdelkov, storitev ali (internih) procesov,
 • vodje poslovnega razvoja in strategij, vodje procesov inoviranja,
 • vodje udejanjanja trajnostnih strategij in digitalizacije,
 • interni podjetniki in inovatorji,
 • člani projektne pisarne,
 • predstavniki korporativnega investiranja.
Kanban System Design

Kontaktirajte nas

  Ostanite na tekočem

  Dvakrat na mesec prejmite sveže pripravljene agilne trende, nasvete in trike za izboljšanje ekip in ostanite na tekočem z našimi odprtimi dogodki.

   NAROČITE SE