Hackathon

Ideacijski dogodek (spletni, ali v živo), ki temelji na agilnih metodah in služi kot inovacijski tok za nove ideje ter krepitev inovativnega timskega duha.

Ko razmišljate o vzpostavitvi odprte, učinkovite in sodelovalne inovacijske kulture v svojem podjetju, bi to seveda radi storili na motivacijski in privlačen način. Hackathon je odlična rešitev – zabaven in hkrati učinkovit pri pridobivanju novih poslovnih idej ali potencialnih zaposlenih.

“Pridobite konkretne, preverljive rešitve za vaše poslovne izzive.”

Hackathon je 1-2 dnevni dogodek, ki poteka v živo ali na spletu, kjer do 5-članske skupine pod vodstvom mentorjev in podpornih strokovnjakov oblikujejo ideje za reševanje določenega izziva, želje ali potrebe.

Vrste hackathonov

 • Interni hackathon (namenjen samo zaposlenim)
 • Odprti hackathon (do 500 udeležencev, večinoma odprt za vso zainteresirano javnost – zaposleni, partnerji, deležniki, uporabniki, eksperti)
 • “Mini hackathon” (pol-dnevni dogodek, ideacijska delavnica)

Kdo so potencialni udeleženci?

Vsi, ki želijo sodelovati v ideacijskem procesu, še posebej:

 • Zaposleni v podjetju
 • Ciljne skupine (izven organizacije)
 • Partnerji, B2B stranke, raziskovalci, oblikovalci, študenti, …

Rezultati, ki jih lahko pričakujete po hackathonu:

 • Pridobite konkretne, preverljive rešitve za vaše poslovne izzive.
 • Potrditev vitke in agilne miselnosti med zaposlenimi.
 • Povečana motivacija zaposlenih z opolnomočenjem za soustvarjanje novih poslovnih rešitev.

Zakaj bi morali najeti CorpoHub za vaš naslednji hackathon?

 • Imamo izkušnje s široko paleto hackathonov: interni ali odprti hackathoni, virtualni hackathoni, mednarodni hackathoni, HR hackathoni, IT hackathoni, hackathoni za zaposlovanje talentov.
 • Naši izkušeni mentorji in moderatorji pomagajo pri učinkovitosti idejnega procesa.
 • Zaposleni pridobijo nove kompetence: razvoj idej, priprava pitcha, predstavitev ideje.

Vas zanima več o tej temi?

Virtual Hackathons. Where Sky is the Limit. Or is it?

virtual business hackathon

Reference

A1 Slovenija, Atlantic Grupa, Telekom, GenePlanet, Plastika Skaza, Generali, STO, MJU, Studio Moderna, Nomago, BAS Production, Big Bang, Danfoss, Gorenje, Heineken, MIZŠ, NLB, Philip Morris, Sportina,…

“Kako spodbujate ustvarjalnost in sodelovanje pri reševanju izzivov v genetiki? Mednarodni biotehnološki hackathon je bil odgovor za nas – ekipa CorpoHub je ustvarila navdihujoče in motivacijsko okolje, strukturirano tako, da ustvarja nove ideje, iz ljudi izvleče najboljše in privabi nove potencialne člane naše ekipe.”Marko Bitenc, GenePlanet

“CH delavnica je dvignila nivo energije v našem podjetju. Povezali smo se s sodelavci iz različnih sektorjev, se naučili vztrajati tudi ob prvem neuspehu, mentorji pa so nas uspešno potisnili iz cone udobja. Začeli smo razmišljati bolj odprto, drugače in kar je najpomembneje – bolj pozitivno. Točno to je kultura, ki jo želim videti v našem podjetju in moja izkušnja je bila neverjetna.”Bojana Bauerheim, Telekom

Kontaktirajte nas

  Ostanite na tekočem

  Dvakrat na mesec prejmite sveže pripravljene agilne trende, nasvete in trike za izboljšanje ekip in ostanite na tekočem z našimi odprtimi dogodki.

   NAROČITE SE