Design Sprint

Z Design Sprintom lahko pospešite in poenostavite proces oblikovanja, odgovorite na ključna poslovna vprašanja, naredite prototip in preizkusite svoje ideje v samo petih dneh.

Z Design Sprint pristopom lahko bistveno izboljšamo način, na katerega ekipa začne nov projekt/idejo, opredeli strategijo trženja in rasti oz. odgovori na kritično poslovno vprašanje.

Design Sprint je inovativna metodologija, ki so jo razvili Jake Knapp in strokovnjaki iz podjetja Google Ventures. Je svetovno priznana metoda za pospešitev in poenostavitev procesa oblikovanja izdelka, strategije ali katere koli nove poslovne ideje.

V praksi Design Sprint pomeni izzivanje predpostavk, osredotočanje na uporabnika, udejanjanje eksperimentalne miselnosti in posledično odpravljanje ključnih negotovosti in tveganj.

Končni rezultat Design Sprint pristopa so izdelki in storitve z boljšo uporabniško izkušnjo in večjo vrednostjo. Z uporabo Design Sprint pristopa so podjetja bolj agilna. Design Sprint ne predstavlja garancije za izvedbo, pomaga pa nam pridobiti ključne odgovore na zastavljena vprašanja.

Z Design Sprintom, lahko skrajšate neskončne cikle razprav in stisnete mesece časa v nekaj dni. Namesto čakanja na lansiranje minimalnega izdelka, da bi razumeli, ali je ideja dobra, boste razmeroma hitro dobili jasne podatke iz zelo realističnega prototipa. To spodbuja in omogoča Design Thinking pristop.

design sprint kanban
design sprint team

Vrste delavnic

#1 Design Sprint vaja, izkušnja metode bliskovitega odločanja (5–9 udeležencev, 2–4 ure)

#2 Design Sprint – Reševanje pravega poslovnega izziva (5-7 udeležencev, 5 zaporednih dni + priprava in nadaljni koraki)

#3 Design Sprint “bootcamp” oz. delavnica, kjer se naučite samostojno izvajati sprinte s svojo ekipo (do 12 udeležencev, ki tvorijo dve ekipi za sprint, 2 zaporedna dneva)

Izvedba poteka na delavniški/izkustven način s poudarkom na individualnem in timskem delu z izmenjavo mnenj in izkušenj, z usmerjenimi diskusijami in refleksijami. Delavnice so strokovno vodene, interaktivne, intenzivne in praktične.

Delavnice so podprte z orodji in primeri iz prakse, priporočeno literaturo in vsebinami za poglobljeno raziskovanje, ki jih udeleženci dobijo ob zaključku. Udeleženci s prezentacijo prejmejo tudi izvod gradiva, ki nastane na delavnici.

Delavnice Design Sprint (kot vse druge) izvajamo v obeh formatih – v živo ali preko spleta

Želite prebrati več o vsebini?

Reference
A1, Atlantic Grupa, Petrol, Telekom Slovenia, Zavarovalnica Sava …

“Izkušnja Design Sprint me je naučila, kako lahko z osredotočenim razmišljanjem in sodelovanjem strokovnjakov z različnih področij pridemo od prve ideje do prototipa v samo petih dneh. In ta je lahko povsem drugačna, kot smo si sprva predstavljali.” – Nevenka Žiberna Remic, Telekom Slovenije

“Izkušnja Design Sprint nam je dala navdih za prihodnje delo. Še posebej smo veseli, da smo v samo 5 dneh sodelovanja s startup ekipo in s pomočjo mentorjev pridobili pomembna spoznanja končnih uporabnikov.” – Karmen Madjar, Inoviranje in strateški marketing, Zavarovalnica Sava

“Izkušnja Design Sprint je neprecenljiva za vse nas, ki imamo opravka s končnimi uporabniki naših storitev. Omogočil nam je edinstven vpogled v proces osredotočanja na končnega uporabnika. Intenzivnost dela je povzročila vrsto večjih in manjših pivotov začetne vrednosti ponudb, ki smo jih dosegli z delom v mešani zavarovalniško-startup ekipi ter na podlagi intervjujev in testiranja prototipov. Največja dodana vrednost je prav gotovo sodelovanje z »drugačnimi« sodelavci, tistimi izven panoge, mladimi, zagnanimi, polni idej, a vedno pod taktirko odlične mentorske ekipe.” – Blaž Klinar, direktor razvoja življenjskih, zdravstvenih in nezgodnih zavarovanj, Zavarovalnica Sava

Vas zanima več? Kontaktirajte nas:

    Ostanite na tekočem

    Dvakrat na mesec prejmite sveže pripravljene agilne trende, nasvete in trike za izboljšanje ekip in ostanite na tekočem z našimi odprtimi dogodki.

      NAROČITE SE