Certified ScrumMaster (CSM) tečaj

Si del Scrum ekipe, mogoče celo deluješ znotraj ekipe kot neformalni Scrum Master? Se v vaši organizaciji odločate o prehodu na delo po Scrum metodologiji? Si želiš obnoviti in utrditi svoje znanje o Scrumu?
Certified Scrum Master tečaj ti omogoča praktično izkušnjo uporabe Scruma v interaktivni obliki – usposabljanje je polno simulacij, vaj, skupinskih razprav in iger.

Na koncu usposabljanja boste razumeli osnove Scrum-a, agilne miselnosti in kulture, se naučili novih principov in dobili nove ideje. Popolnoma boste razumeli Scrum proces, svojo vlogo, oziroma odgovornost Scrum Master-ja in boste pripravljeni uporabiti agilne principe v vašem podjetju in okolju.

Za uspešno pridobitev certifikata s strani Scrum Alliance, morate po koncu tečaja opraviti še spletni test. V ceno sta vključena dva brezplačna poskusa dokončanja spletnega testa na spletni strani Scrum Alliance za vsakega udeleženca tečaja CSM. Takoj, ko uspešno opravite preizkus, boste pridobili certifikat Certified ScrumMaster in dvoletno brezplačno članstvo v Scrum Alliance.

DATUM25. - 26. mar. 2024LOKACIJARadisson Blu Plaza Hotel, LjubljanaCENARedna cena: 1.270 € + DDV
Zgodnja prijava: 1.070 € + DDV

(14 dni pred dogodkom)
PRIJAVA

Podrobnosti

Vrhunski ScrumMasterji gradijo visoko zmogljive samoorganizirane ekipe. Zato so odlični coachi in facilitatorji, niti slučajno pa niso nekakšni asistenti ekipe.

CSM – Certified ScrumMaster tečaj je edinstvena priložnost, da na Scrum pogledate s ScrumMaster perspektive in postanete veliki ScrumMaster. Tečaj vodi certificirana Scrum Alliance trenerka (CST) – Zuzi Sochova.

Skozi 2-dnevno delavnico pokrijemo več konceptov o izgradnji visoko zmogljivih in samoorganiziranih ekip, #ScrumMasterWay in model ScrumMaster State of Mind. Pregledamo vse Scrum dogodke in artefakte. Ogledamo si vlogo developerjev, Product Owner-ja in vlogo ScrumMaster-ja.

Okvirna vsebina

 • Agilni manifest and agilne prakse
 • Scrum osnove
 • Scrum dogodki
 • Vloga developerjev
 • Vloga Product Owner-ja
 • Scrum Master vloga
 • Samoorganiziranost in kako jo doseči
 • Teorija ekipe
 • #ScrumMasterWay koncept,
 • “ScrumMaster State of mind” model,
 • Product Backlog in Sprint planning
 • Definition of Done
 • Vpeljava Scrum-a v vaše podjetje
 • Najboljše prakse in nasveti kako implementirati Scrum
 • The class is practical, full of simulations and examples from real life.

CSM tečaj je odlična podlaga, v kolikor želite postati Certified Agile Coach (CAC) – Scrum Alliance Certified Team Coach (CTC), ali Certified Enterprise Coach (CEC).

Med drugim je ta tečaj tudi predpogoj za tečaj A-CSM – Advanced Certified ScrumMaster.

Kdo bi se moral udeležiti certificiranega tečaja ScrumMaster

Tečaj je namenjen vsem, ki trenutno delajo, sodelujejo s Scrum ekipo ali nameravajo implementirati Scrum v svojo organizacijo. To je fantastična priložnost za ScrumMaster-je, da okrepijo svoje izkušnje, za trenerje ekip Scrum, da pridobijo nove ideje, ali ljudi, ki sodelujejo pri izvajanju Scrum-a v vaši organizaciji, da izboljšajo svoje znanje in izkušnje. 

 • Razvijalci/developerji
 • Testerji
 • Vodje
 • Tehnični pisci
 • Vodje projektov
 • Direktorji
 • Kdorkoli iz ekipe, ki ga zanima agilnost in metoda Scrum

Postanite certificirani ScrumMaster – CSM

Če želite pridobiti Scrum Alliance certifikat – Certified ScrumMaster, se morate:

​Udeležiti celotne delavnice, ki jo vodi Certified Scrum Trainer (CST) in aktivno sodelovati med predavanjem. 

Po uspešnem zaključku tečaja sprejeti licenčno pogodbo, izpolniti svoj Scrum Alliance profil in opraviti spletni test CSM s 50 vprašanji, ki je na voljo v 13 jezikih. V ceno sta vključena dva brezplačna poskusa dokončanja spletnega testa na spletni strani Scrum Alliance za vsakega udeleženca tečaja CSM.

Test morate opraviti v 90 dneh. Če želite dobiti uspešno oceno, morate pravilno odgovoriti na vsaj 37 od 50 vprašanj v 60-minutnem časovnem okviru. Takoj po opravljenem preizkusu, boste pridobili certifikat Certified ScrumMaster.

Termin in lokacija

25. – 26. marec 2024, 9:00 – 17:00

V živo, Radisson Blu Plaza Hotel, Ljubljana

Materiali

Dobili boste svoj delovni zvezek in po tečaju fotografije flipchartov, ki bodo nastali v sklopu delavnice.

Jezik

Angleščina

Cena

1.270 € + DDV

Early bird: 1.070 € + DDV

O izvajalcu

Zuzana Sochova je certificirana Scrum Alliance trenerka – CST, z več kot 14-letnimi komercialnimi izkušnjami na IT področju. Začela je kot oblikovalka/inženirka programske opreme in se preselila v vodenje projektov in programov. Delala je kot izvršna direktorica v podjetju, ki ponuja storitve programske opreme za mednarodne stranke (ZDA, Nemčija, Avstrija, Velika Britanija, …), ki delujejo v kritičnih sektorjih – kot so sistemi za upravljanje zračnega prometa, obsežne zdravstvene aplikacije in sistemi javne varnosti.
Z agilnostjo in Scrum metodologijo se je začela ukvarjati že leta 2005, kjer je sodelovala pri implementaciji agilnih metod v Medtronicu, ZDA. Bila je odgovorna za agilno transformacijo in implementacijo agilnosti in Scrum-a v številna podjetja in ekipe tistega časa.
Deluje kot Agilni coach, svetovalka in trenerka za velike in male organizacije. Je redna predavateljica na mednarodnih konferencah o agilnosti. Je tudi ustanoviteljica Agilnega združenja (Agilni Asociace, agilniasociace.cz) na Češkem, ki organizira agilno češko skupnost in letno konferenco Agile Prague (agileprague.com).

Ostanite na tekočem

Dvakrat na mesec prejmite sveže pripravljene agilne trende, nasvete in trike za izboljšanje ekip in ostanite na tekočem z našimi odprtimi dogodki.

  NAROČITE SE