ChatGPT v praksi

V svetu, ki se hitro spreminja in v katerem tehnologija postaja vse bolj napredna, se vedno bolj zanašamo na umetno inteligenco (AI). V središču te revolucije je ChatGPT, sofisticirano AI orodje, ki ne le poenostavlja, ampak tudi preoblikuje način kako ljudje in podjetja komunicirajo.

ChatGPT je jezikovni model, ki ga je razvilo podjetje OpenAI. Uporablja se lahko za pisanje besedil, generiranje idej, pomoč pri učenju, avtomatizacijo odgovorov v podpori strankam in še veliko več. Je kot virtualni asistent, ki je vedno na voljo in razume kontekstualne informacije, s čimer zagotavlja natančne in smiselne odgovore.

Eden izmed ključnih aspektov ChatGPT je, da se uči na podlagi velike količine podatkov, kar omogoča bolj naravne in kompleksne interakcije. S tem modelom lahko ustvarjamo celovite in smiselne dialoge, ki se zdijo skoraj človeški.

V CorpoHubu smo med prvimi v Sloveniji začeli z uporabo Pro verzije in že od samega začetka navdušeno uporabljamo in raziskujemo ChatGPT za lastne potrebe, kot tudi na delavnicah pri naših zvestih strankah.

Uporaba ChatGPT

Po dosedanjih izkušnjah in informacijah iz AI sveta, se ChatGPT lahko uporablja na praktično vseh področjih. V poslovnem svetu se lahko uporablja za avtomatizacijo odgovorov na pogosta vprašanja strank, za pisanje marketinških vsebin, prodajnih sporočil, analizo podatkov, pripravo poročil in celo pri ustvarjanju novih idej ali generiranju vsebine. Zmožen je preučiti dano temo in ustvariti besedilo, ki je informativno, prepričljivo in ustvarjalno.

V končni fazi je ChatGPT več kot le orodje. Je partner, ki lahko pomaga preoblikovati vaš posel in ga pripeljati na naslednjo stopnjo digitalne preobrazbe. S prilagodljivostjo, učinkovitostjo in natančnostjo lahko ChatGPT pomaga vašemu podjetju doseči svoje cilje in se povezati z vašimi strankami na popolnoma nov način.

Konkretni primeri uporabe ChatGPT-ja

V našem podjetju ChatGPT uporabljamo na dnevni bazi, predvsem kot orodje, ki nam pomaga pri pripravi besedil, analiz, poročil, predstavitev in celo ponudb. Z njegovo pomočjo lahko hitro in učinkovito obdelamo velike količine informacij in jih predstavimo na jasen in razumljiv način.

Seveda smo izvedli že kar nekaj internih delavnic, na temo poslovne uporabe ChatGPT. Gre za krajše delavnice, kjer si člani ekipe podelijo svoje izkušnje in skupaj poiščejo področja, pri katerih si lahko pomagajo s ChatGPT. Hkrati se uskladijo o načinu uporabe in nadaljnih korakih za implementacijo orodja v svoje poslovanje.

Sicer pa ChatGPT uporabljamo npr. tudi na hackathonih, ali strateških delavnicah, saj je odličen pomočnik pri raziskavi trga, iskanju inicijalnih idej, pripravi pitch-ev, ipd.

Zaenkrat med naše zadovoljne stranke štejemo sledeča podjetja: A1, NIL, NLB, Pivovarna Laško Union, RTV.

ChatGPT

Komu je namenjeno

Podjetjem, ki želijo ostati konkurenčna v digitalnem svetu. S pravilno uporabo in implementacijo vam lahko pomaga doseči vaše cilje na učinkovitejši in inovativnejši način.

Ekipam, ki želite spoznati možnosti uporabe ChatGPT in se predvsem dogovoriti o implementaciji orodja v svoje poslovanje. 

Posameznikom, ki se želite bolj poglobiti v svet “prompt inženiringa” in ostati v toku z razvojem AI tehnologije.

Kaj lahko pričakujete

Vsaka delavnica obsega individualno in timsko delo z izmenjavo mnenj in izkušenj, z usmerjenimi diskusijami in refleksijami. Delavnice so strokovno vodene, interaktivne, intenzivne in praktične.

Delavnice so podprte z orodji in primeri iz prakse, priporočeno literaturo in vsebinami za poglobljeno raziskovanje, ki jih udeleženci dobijo ob zaključku. Udeleženci s prezentacijo prejmejo tudi izvod gradiva, ki nastane na delavnici.

 

Več si lahko preberete v blogu: Uporaba in prednosti ChatGPT. 

Reference

A1, NIL, NLB, Pivovarna Laško Union, RTV.

Kontaktirajte nas

    Ostanite na tekočem

    Dvakrat na mesec prejmite sveže pripravljene agilne trende, nasvete in trike za izboljšanje ekip in ostanite na tekočem z našimi odprtimi dogodki.

      NAROČITE SE