Business Model Canvas Plus

Business Model Canvas Plus je dopolnjen osnovni Osterwalderjev model, ki nam pomaga bolje zajeti in obdelati katerokoli poslovno priložnost. Dopolnitev predstavljajo zgornji trije sivi bloki. Vsi sivi bloki so segmenti modela, ki jih najprej preverimo.

CENAFreeDOWNLOAD

Business Model Canvas Plus je nadgradnja orodja modeliranja poslovnih priložnosti Business Model Canvas. Dopolnjen model je namenjen še boljšemu razumevanju poslovne ideje. Model omogoča bolj poglobljen vpogled v ključne vidike poslovne priložnosti in postavlja temelje za prihodnji uspešen izdelek ali storitev.


Zakaj Business Model Canvas Plus?

Po mentoriranju številnih podjetniških ekip in zaradi težav, ki smo jih imeli ob tem, smo Business Model Canvas obogatili z bistvenimi elementi iz Lean Canvas-a, ki ga je razvil Ash Maurya.

Business Model Canvas Plus predstavlja razširjeno različico Osterwalderjevega modela, ki nam omogoča boljše zajemanje in obdelavo poslovnih priložnosti, s katerimi se ukvarjamo.

Bistveno novost predstavljajo zgoraj dodani trije sivi bloki. Vseh pet sivih blokov v modelu Business Model Canvas Plus predstavlja pet ključnih vidikov poslovne priložnosti, ki jih moramo najprej preveriti.

Orodje je zasnovano za prikaz na veliki površini. Uporabljamo ga v kombinaciji s post-it listki, na katere zapišemo naše trenutno razumevanje posameznih vidikov poslovnega modela. Cilj je ustvariti celovito sliko premišljeno sestavljenih elementov poslovnega modela, ki se med seboj dopolnjujejo. Orodje spodbuja vizualno razmišljanje in konkretizacijo. Delo z njim je za ekipo terapevtsko, saj omogoča skupno razumevanje in osredotočeno delovanje.

Business Model Canvas Plus je na voljo pod licenco Creative Commons, enako kot izhodiščni Business Model Canvas podjetja Strategyzer AG. Slednje pomeni, da modela lahko brezplačno uporabljate za modeliranje poslovnih priložnosti.

PRENOS

»Business Model Canvas je predloga za strateško upravljanje in vitko inoviranje za razvoj novih ali zajem/dokumentiranje obstoječih poslovnih modelov. Je vizualni diagram z elementi, ki opisujejo ponudbeno vrednost podjetja ali izdelka, infrastrukturo, stranke in financ. Podjetjem pomaga pri usklajevanju njihovih dejavnosti.« – Wikipedia

 

Ostala naša orodja in canvase lahko pridobite na povezavi: https://corpohub.com/orodja-in-gradiva/

PRENOS

Kontaktirajte nas

    Ostanite na tekočem

    Dvakrat na mesec prejmite sveže pripravljene agilne trende, nasvete in trike za izboljšanje ekip in ostanite na tekočem z našimi odprtimi dogodki.

      NAROČITE SE