Agilno vodenje

Za vzpostavitev in vodenje agilne organizacije je ključnega pomena, da vsi vodje sprejmejo agilno miselnost, vrednote in principe ter razvijejo sposobnosti za preoblikovanje sebe, svojih ekip in organizacije.

Agilno vodenje je pristop, ki omogoča vodjem, da uspešno vodijo ekipe skozi hitre spremembe in negotovosti.

Preživetje in uspeh organizacij v današnjem okolju sta zelo odvisna od njihove sposobnosti preoblikovanja, s ciljem, da bi postale bolj agilne. Agilnost je namreč odziv na nove razmere in izzive v današnjem poslovnem svetu. Prinaša prilagodljive poslovne modele in organizacijam omogoča, da uspejo v današnjem nenehno spreminjajočem se VUCA svetu, ki ga zaznamujejo volatilnost, nesigurnost, kompleksnost in dvoumnost.

Agilna organizacija zahteva bistveno drugačen način vodenja. Za vzpostavitev in vodenje agilne organizacije je ključnega pomena, da vsi vodje sprejmejo agilno miselnost, vrednote in principe ter razvijejo sposobnosti za preoblikovanje sebe, svojih ekip in organizacije. Vodja mora najprej spremeniti sebe, nato lahko začne spreminjati ekipe, zadnja pa je na vrsti organizacija.

Agilno vodenje

V agilni organizaciji je potrebno ustvariti kritično maso agilnih vodij, v nasprotnem primeru zgolj ustvarjamo še en nov proces in dodajamo terminologijo. Rezultat pa je “lažna agilnost”, ne pa boljši poslovni rezultati.

Vodja mora voditi z zgledom, navdihovati ljudi in aktivno sodelovati pri iskanju pravega ravnovesja med hierarhijo s poudarkom na učinkovitosti in mrežno organizacijo s poudarkom na inovativnosti dodajanju vrednosti.

Naše izkušnje kažejo, da večina vodij ne nasprotuje agilnosti. Velikokrat preprosto ne razumejo, kako se agilnost nanaša na njihovo vlogo in kako bi morali voditi, da bi vzpodbujali agilnost v svojih ekipah in organizaciji.

agile leadership
agile leadership

Vrste delavnic

 • Izvedba poteka na delavniški/izkustven način s poudarkom na individualnem in timskem delu
 • z izmenjavo mnenj in izkušenj,
 • z usmerjenimi diskusijami in refleksijami.

Delavnice so strokovno vodene, interaktivne, intenzivne in praktične.

Delavnice so podprte z:

 • orodji in primeri iz prakse,
 • priporočeno literaturo in vsebinami za poglobljeno raziskovanje, ki jih udeleženci dobijo ob zaključku.

Udeleženci s prezentacijo prejmejo tudi izvod gradiva, ki nastane na delavnici.

Delavnice Agilno vodenje (kot vse druge) izvajamo v obeh formatih – v živo ali preko spleta.

Reference

Telekom Slovenije, Krka, BAS Production, SKB banka

“Agile/Servant Leadership priporočam vsem organizacijam, ki se področja šele lotevajo, pa nimajo ideje, kako bi začeli. Ekipa CorpoHub ve. Pomaga lahko tako pri vsebinski strukturi omenjene tematike kot pri prenosu znanja med zaposlene. Agile/Servant Leadership delavnice pa znajo pripraviti tudi v poglobljeni obliki, tako da so zanimive zlasti za tiste, ki so v poznavanju tematike že naprednejši. Garantiram, da vsak udeleženec iz njihove delavnice odnese vsaj 1 ključno novost zase.” – Janja Kolenc, HR BP, A1 Slovenija

“CorpoHub Agile delavnico bi priporočil vsem, ki bi radi nivo dela prestavili nivo višje in bi radi hitro in učinkovito dostavljali rezultate, ki imajo vrednost.
Voranc je z osebnim pristopom ter ogromno pozitivno energijo pomagal celotni ekipi, da smo imeli super rezultate že v prvem tednu po delavnici.”
“We stopped starting and started finishing.”Boštjan Bogataj, Lead of Development, Ceneje

Kontaktirajte nas

  Ostanite na tekočem

  Dvakrat na mesec prejmite sveže pripravljene agilne trende, nasvete in trike za izboljšanje ekip in ostanite na tekočem z našimi odprtimi dogodki.

   NAROČITE SE